3.1% ръст в търговията на дребно през февруари

729
3.1% ръст в търговията на дребно през февруари

© Pixabay

Предварителни сезонно изгладени данни на Националния статистически институт сочат, че през февруари 2018 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети“ по съпоставими цени запазва равнището на предходния месец.

През февруари 2018 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, бележи ръст от 3.1%, в сравнение със същия месец на предходната година.

През февруари 2018 г. се наблюдава по-значителен ръст на оборота спрямо предходния месец при търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 6.5%.

Намаление е отбелязано при: търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 6.8%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 5.3%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 4.8%, и търговията на дребно с разнообразни стоки - с 1.2%. 

През февруари 2018 г., в сравнение със същия месец на 2017 г., оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 15.3%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 6.3%, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 5.4%.

Спад е регистриран при: търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 9.8%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - със 7.5%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - със 7.4%.  

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg