500 лв. глоба за кола в тревата пред блока

1515
500 лв. глоба за кола в тревата пред блока

От 50 до 500 лв. може да отнесат столичани, които паркират в междублоковите пространства и земите около жилищните кооперации.

Санкциите обаче могат да се налагат само на хората от входа, който като етажна собственост е поискал от общината терените да им бъдат предоставени за ползване. Такава възможност е предвидена в нова наредба, която ще бъде разгледана от общинския съвет по предложение на главния архитект Петър Диков.

От разпоредбите става ясно, че етажната собственост може да получи междублоковото пространство за ползване, но се задължава да го чисти и поддържа, информира в. Монитор.

Забранено е паркирането на всички места, които по устройствен план не са определени за това. Така на практика хората от входа ще трябва да спират колите си само на разчертаните паркоместа, които по принцип не достигат. По действащи наредби спирането и престоят в зелените площи са забранени.

Санкция до 500 лв. могат да отнесат и етажните собственици, които рекламират по какъвто и да е начин в получената за управление земя. Забранява се още поставянето на огради, както и отдаването на терените на трети лица.

Според наредбата глоби ще се налагат, ако някои съседи от етажната собственост не допускат други за равно ползване на междублоковото пространство.

Глоби от същия размер ще се налагат и на хората от входа, които са получили, а не поддържат терена до блока.

Според новата наредба съседите са задължени да се грижат за растителността, детските площадки и тротоарните настилки. Етажната собственост се задължава да подменя плочките, ако това е необходимо.

Задължително е още хората да се грижат за безопасността на спортните съоръжения и зоните за игра. Терените могат да се използват за зони за игра и тихи зони, се казва още в наредбата. Забранени са дейности, които могат да доведат до нарушаване на обществения ред.
 

Автор: Кристиян Костов

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg