678 лв. е бил средният общ доход на домакинствата през юли 2008 г.

371
678 лв. е бил средният общ доход на домакинствата през юли 2008 г.


Средният общ доход на домакинствата през юли 2008 г. е бил 678 лв., сочат данни на Националния статистически институт (НСИ). Повишението спрямо същия месец на миналата година е от 17%, когато домакинствата са разполагали с 577 лв. Средно на лице през юли българинът е получили 291 лв.

От получените средства домакинствата са изразходвали най-много за храна и безалкохолни напитки – 257 лв. Средно 87 лв. са платени за жилища, вода, електроенергия и горива, което е със 17 лв. повече спрямо юли 2007 г., или повишение от 24%.

Следващото най-голямо перо в разходите е транспортът, за който за месеца са изразходвани 55 лв. Малко над 31 лв. са отишли за алкохолни напитки и тютюневи изделия и за жилищно обзавеждане и поддържане на дома.

Двадесет и седем лева са спестили във влогове домакинствата през юли, което е понижение с 22% спрямо същия месец на 2007 г. Тогава в банката са отишли 35 лв. За погасяване на дългове и заеми през месеца са изразходвани 28 лв. спрямо почти 25 лв. за юли миналата година, което е ръст от 12%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...