98 сгради в София без топла вода от утре

451
98 сгради в София без топла вода от утре

В 98 сгради в София е запланувано спирането на топлата вода от утре, защото имат над 90 процента неплатени задължения, каза днес пред журналисти изпълнителният директор на местната "Топлофикация" Петко Милевски.

Възможно е тези сгради вече да са по-малко, защото процесът е динамичен, непрекъснато се извършват нови плащания, посочи Милевски. Той отбеляза, че не винаги става въпрос за липса на пари от страна на длъжниците. Част от сградите, предвидени за спиране, са в елитни столични квартали като "Лозенец" и "Изток", посочи той.

Имаме висока събираемост, фактът, че сме издължили 14 млн. лева на "Булгаргаз" от 1 септември до сега означава, че събираемостта се е увеличила близо три пъти, каза Милевски. Той добави, че топлата вода в сградите, които са имали 100 процента неиздължаване към "Топлофикация", вече е спряна.

Длъжниците от 10 сгради спешно извършиха плащанията, посочи Милевски. Има определен график за поетапното спиране на подаването на топла вода в останалите сгради длъжници, 15-дневният срок за предизвестие вече е изтекъл и от утре ще започне спирането, добави той.

Милевски посочи, че това е обществената цена, която трябва да се плати, за да няма спиране на сто процента на природния газ за София. В момента дружеството работи с около 30-35 процента намалени доставки на газ. Технологичните ни съоръжения са такива, че ако консумацията на газ спадне под 300 хил. кубични метра, "Топлофикация-София" няма да може да изпълнява задълженията си, посочи Милевски. Той допълни, че сега дружеството работи с около700 хил. куб. метра газ.

Източник:БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...