98 сгради в София без топла вода от утре

425
98 сгради в София без топла вода от утре

В 98 сгради в София е запланувано спирането на топлата вода от утре, защото имат над 90 процента неплатени задължения, каза днес пред журналисти изпълнителният директор на местната "Топлофикация" Петко Милевски.

Възможно е тези сгради вече да са по-малко, защото процесът е динамичен, непрекъснато се извършват нови плащания, посочи Милевски. Той отбеляза, че не винаги става въпрос за липса на пари от страна на длъжниците. Част от сградите, предвидени за спиране, са в елитни столични квартали като "Лозенец" и "Изток", посочи той.

Имаме висока събираемост, фактът, че сме издължили 14 млн. лева на "Булгаргаз" от 1 септември до сега означава, че събираемостта се е увеличила близо три пъти, каза Милевски. Той добави, че топлата вода в сградите, които са имали 100 процента неиздължаване към "Топлофикация", вече е спряна.

Длъжниците от 10 сгради спешно извършиха плащанията, посочи Милевски. Има определен график за поетапното спиране на подаването на топла вода в останалите сгради длъжници, 15-дневният срок за предизвестие вече е изтекъл и от утре ще започне спирането, добави той.

Милевски посочи, че това е обществената цена, която трябва да се плати, за да няма спиране на сто процента на природния газ за София. В момента дружеството работи с около 30-35 процента намалени доставки на газ. Технологичните ни съоръжения са такива, че ако консумацията на газ спадне под 300 хил. кубични метра, "Топлофикация-София" няма да може да изпълнява задълженията си, посочи Милевски. Той допълни, че сега дружеството работи с около700 хил. куб. метра газ.

Източник:БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg