Алфа финанс холдинг продаде Летище Пловдив

1586
Алфа финанс холдинг продаде Летище Пловдив

Алфа финанс холдинг продаде мажоритарния пакет от 58.08% на акционерното дружество "Летище Пловдив", съобщиха от компанията. Купувач е датската компания Nordic Airport Infrastructure ApS.

Продажбата е свързана с промяна на инвестиционната стратегия на „Алфа финанс", която има за цел да се фокусира и инвестира в основните си бизнес направления. „Летище Пловдив" АД е сред нестратегическите активи на компанията.

Алфа финанс холдинг закупи акциите през декември 2007 г. и оттогава търси варианти и модели на стратегическо публично-частно партньорство в акционерното дружество. Такова партньорство не е било реализирано.


През настоящата година „Алфа финанс холдинг" ще се фокусира в развитието и инвестициите в чиста енергия и възобновяеми енергийни източници чрез Соларпро Холдинг, продължаване на пазарната експанзия на Каолин АД и на консолидацията на алтернативния телеком бранш чрез Spectrum Net.

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg