Ализан Яхова заема поста изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”

1105
На заседание на УС на ДФ „Земеделие”, насрочено за днес - 11 май 2007 г., министърът на земеделието и горите Нихат Кабил ще предложи за изпълняващ длъжността изпълнителен директор на ДФ „Земеделие” да бъде определена Ализан Яхова.

Определянето на изпълняващ длъжността изпълнителен директор е от особена важност поради факта, че десетки договори за реализация на проекти по предприсъединителната програма САПАРД очакват одобрение. Други проекти вече са реализирани, но субсидиите по тях не могат да бъдат изплатени.

По данни на ДФ „Земеделие” по мярка 01 – „Инвестиции в земеделски стопанства”, са одобрени 119 договора, а по мярка 04 „Група производители” 3 договора. Общо за тях предвидената субсидия е около 46 млн. лева.

За одобрение чакат 498 договора по 7 различни мерки като общата стойност на предвидените инвестиции по тях е над 202 млн. лв. В момента тези проекти се разглеждат от експерти на ДФ „Земеделие”.

Освен това има 32 проекта, които са реализирани и са на етап разплащане, като оторизираната сума по тях е 17, 317 млн. лв. Към момента те също не могат да бъдат разплатени.

„Надявам се УС на ДФ „Земеделие” още днес да определи изпълняващ длъжността изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”, което би отпушило процесите на одобрение на проекти и изплащането на вече одобрените и реализираните”, коментира министър Нихат Кабил.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg