България и Словения подписаха споразумение за взаимно сътрудничество

506
България и Словения подписаха споразумение за взаимно сътрудничество

Министърът на труда и социалната политика на Република България Емилия Масларова и министърът на труда, семейството и социалните въпроси на Република Словения Мариета Цотман подписаха в Брдо, Словения, споразумение за взаимно сътрудничество.

Двете страни се споразумяха да си сътрудничат в областта на институциите и политиките по труда и заетостта, безопасността при работа, системата на индустриални отношения, активни мерки на пазара на труда, оценка на провежданите политики, закрилата на децата и семействата, социалното осигуряване и социалното подпомагане.

Споразумението предвижда по-тясно сътрудничество между двете министерства, преди всичко в областта на обмена и допълнителна квалификация на експерти, обмен на специализирана информация и материали в областта на социалните въпроси и обмен на данни за позиции на двете страни по отношение вземането на решения на равнище Европейски съюз, каза след подписването министър Мариета Цотман.

Министър Масларова подчерта особеното си задоволство от подписването на споразумението и изрази увереност, че то ще даде допълнителен импулс за развитието на съвместната работа на двете министерства по особено важни за двете страни въпроси, като политиката за насърчаване на заетостта, демографското развитие, закрилата на уязвимите групи и равните възможности за всички.

Подписаното споразумение ще допринесе и за посрещане на предизвикателствата, пред които са изправени нашите страни, в т.ч. и ефективното участие в процеса на вземане на решения в Европейския съюз, заяви в заключение министър Масларова.

Снимка: Емилия Масларова и Мариета Цотман (МТСП)

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg