България предсрочно погаси дълг в размер на 4.58 млрд. йени

369
България предсрочно погаси дълг в размер на 4.58 млрд. йени

Днес, 15 април 2008 г., беше осъществена операция по предсрочно погасяване на остатъка от дълга по кредитно споразумение между Република България и Японската банка за международно сътрудничество (ЯБМС), по заем FESAL II (Втори заем за преструктуриране на финансовия сектор и предприятията) в размер на JPY 4 579 678 746, ведно с дължимите лихви.

Тази операция бе извършена като последствие от осъщественото на 25 март 2008 г. предсрочно погасяване на шест заема към Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР), по един от които - FESAL II, ЯБМС участва като съфинансираща кредитна институция.

Операцията е осъществена в контекста на предприетите действия за предсрочно погасяване на външни държавни заеми със средства от фискалния резерв.

Съгласно заемното споразумение с ЯБМС се изисква задължително предплащане на остатъка на дълга към съфинансиращата институция, при извършване на предсрочно погасяване на заема към МБВР.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...