България ще получи достъп до 210 млн. евро

1168
България ще получи достъп до 210 млн. евро

Правителството одобри два меморандума за разбирателство – за изпълнението на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство между България и Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия и за изпълнението на Норвежкия механизъм между България и Норвегия.

Срокът на действие на меморандумите е до 2021 г. За този период страната ни ще получи достъп до 115 млн. евро по Финансовия механизъм на ЕИП и до 95.1 млн. евро по Норвежкия финансов механизъм.

Средствата по Финансовия механизъм на ЕИП са за приобщаване, заетост на младите хора и намаляване на бедността.

Предвиден е финансов ресурс за околна среда, изменение на климата и нисковъглеродна икономика, както и за енергийна сигурност.

Ще се стимулират дейности за предприемачество в областта на културата, културното наследство и сътрудничество, гражданското общество.

По Норвежкия механизъм средствата ще се предоставят по програми в секторите развитие на бизнеса, иновации и МСП, околна среда, изменение на климата и нисковъглеродна икономика, правосъдие и вътрешни работи, социален диалог и достойни условия на труд.

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg