Българското правителство има ясна визия за развитието на горския сектор

481
Българското правителство има ясна визия за развитието на горския сектор

Правителството има ясна визия за развитието на горския сектор, заяви министър-председателят Сергей Станишев в отговор на питане на народния представител от ОДС Яне Янев във времето за парламентарен контрол, информират от Министерски съвет.

Правителствената политика в горския сектор е пряко свързана с постигането на устойчиво стопанисване на горите чрез баланс на икономическите, екологичните и социалните им функции, подчерта премиерът.

Той посочи, че реализацията на тези приоритети ще продължи чрез готовия законопроект за изменение и допълнение на Закона за горите, в който са предвидени редица промени.

Сред тях са преобразуване на държавните лесничейства в държавни предприятия по чл. 62, ал. 3 от Търговския закон – държавни горски стопанства; преобразуване на регионалните управления по горите в регионални дирекции по горите и повишаване на контролните им функции и създаване на фонд „Българска гора”. Разчетите ни са буквално до дни законопроектът да бъде внесен за обсъждане в Народното събрание, допълни министър-председателят.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...