Банка ДСК предлага револвиращ ипотечен/жилищен кредит

650
Банка ДСК предлага нов продукт – револвиращ кредит, съобщават от финансовата институция. Той може да бъде жилищен (за закупуване на жилище) или ипотечен (напр. за ремонт на апартамент или къща, за покупка на лека кола и др.), но и в двата случая обезпечението е ипотека.

Револвиращият ипотечен/жилищен кредит е с минимален размер от 10 000 лв., като минималният му срок е 10 години. Клиентът сам договаря с Банка ДСК периода на револвиране на новия кредит, като минималният срок за това е 2 години, а максималният – 7 години.

Новото за потенциалния кредитоискател при този нов продукт е, че клиентът може сам да определя кога и по колко да връща на банката с изключение на вноската за лихвата, която се заплаща всеки месец.

През периода на револвиране тоест, той може да внася колкото и когато пожелае от вноските си по главницата. Може и да тегли отново сумата от главницата, която вече е погасил или пък част от погасената сума. Затова и не случайно името на новия ипотечен кредит е „Решения”.

При максимален срок на револвиране, клиентът може цели 7 години изобщо да не погасява главницата. Ако пък е погасявал главницата, може да си изтегли и използва внесените вече суми, без да му се налага да заявява нов допълнителен кредит.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...