БЕХ с 309 млн. лв. печалба преди данъци към август

788
БЕХ с 309 млн. лв. печалба преди данъци към август

Общо 309 млн. лв. е печалбата преди облагане с данъци на дружествата в групата на Българския енергиен холдинг (БЕХ) към края на август 2009 г., се посочва в съобщение от БЕХ до медиите.

Това е със 79.1 млн. лв. повече спрямо първите осем месеца на 2008 г., отчитат от БЕХ.

Само през август 2009 г. печалбата на дружествата, включени в групата на БЕХ, е 53.2 млн. лв. Основна роля за това имат добрите резултати на АЕЦ "Козлодуй", ТЕЦ "Марица Изток 2", "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз".

Сериозно подобрение има и при финансовите резултати на Националната електрическа компания /НЕК/. През август НЕК отчита намаление на загубата си с 44 процента или 14.6 млн. лв., посочват от холдинга.

С 11.2 процента са се увеличили през август приходите от оперативна дейност на компаниите в групата на БЕХ. Ръстът на разходите за същия период е с 8.9 процента.

Тенденцията за намаляване на ръста на разходите спрямо този на приходите е следствие на осъществяваната от БЕХ ЕАД политика за намаляване и оптимизиране на разходите на групата и завишения контрол върху финансовите потоци, се посочва в съобщението.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg