Бизнесът и общините обединяват интересите си с общи проекти пред ЕС

333
Бизнесът и общините обединяват интересите си с общи проекти пред ЕС

Партньорството между общините и бизнеса ще набере сериозна сила, тъй като вече страната ни е член на Европейския съюз и има утвърдена Национална референтна рамка и оперативни програми. Това стана ясно от изказването на министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов на Втората годишна конференция „Общините и бизнесът – партньори за икономическо развитие”, съобщиха от министерството.

Пред участниците във форума, организиран от Фондацията за реформа в местното самоуправление, министър Гагаузов припомни, че при изпълнението на проектите е необходимо да се намери съчетание на интересите на местните публични власти и интересите на бизнеса, за да има реално работещи проекти.

Министърът посочи още, че усилията на местните власти и бизнеса биха могли да се обединят в изграждането на инфраструктура, проекти за градско възстановяване, създаване на бизнес паркове и обекти, свързани със социални дейности и туризъм.

За подобни проекти са предвидени общо 1,6 млрд. евро по Оперативна програма „Регионално развитие” за периода 2007 – 2013 година, припомни министърът.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg