Благотворителна изложба, търг и коктейл в подкрепа на проекта Училище без насилие

710
Благотворителна изложба, търг и коктейл в подкрепа на проекта Училище без насилие

Благотворителна изложба, търг и коктейл в подкрепа на проекта на УНИЦЕФ “Училище без насилие” ще се състоят на 17 юни (вторник) 2008 г. от 19:00 часа в хотел Шератон, съобщиха от организаторите за Profit.bg.

Експонатите за събитието са дело на млади и талантливи творци, които се противопоставят на насилието в училищата чрез своето изкуство. На коктейла на 17 юни всички произведения ще бъдат изложени в Арт галерията, като част от тях ще бъдат предложени на търг, а останалите ще бъдат с фиксирана продажна цена.

Гостите, желаещи да закупят творби, ще имат възможност да избират между картини, скулптури и арт инсталации, сред които преобладават техниката акрил върху платно, дърворезба, както и скулптури от бронз и керамика.

Творбите могат да бъдат видени на официалната страница на УНИЦЕФ България www.unicef.bg. Сумата от продадените произведения ще бъде предоставена на УНИЦЕФ за проекта “Училище без насилие”.

Произведенията ще бъдат на разположение за заинтересованите в Арт галерията от 14 до 18 юни. Всеки, желаещ да подкрепи инициативата за превенция насилието сред деца в училищата, може да закупи творба и преди самото събитие.

Водещ на вечерта ще бъде Димитър Рачков, а младите музиканти от Нов симфоничен оркестър ще се погрижат за музикалното оформление. Посланикът на добра воля на УНИЦЕФ за България Димитър Бербатов е подготвил специална изненада за участниците в благотворителния търг.

“Училище без насилие” е проект за превенция на насилието и тормоза между деца в училище, който УНИЦЕФ България, в партньорство с Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), започна през учебната 2007/2008 г. Целта на инициативата е да подпомогне създаването на безопасна и подкрепяща среда в училищата, в която децата да могат свободно да споделят и да се възползват от правата си.

В центъра на проекта са поставени самите деца - техните нагласи, разбирания, идеи, техните мечти и право да живеят в сигурност. “Училище без насилие” се стреми да обедини ученици, учители, ръководство и родители в изготвянето и спазването на универсални правила, основаващи се на взаимно уважение и добронамерени взаимоотношения, които впоследствие да доведат до една обща училищна политика, противопоставяща се на всички прояви на насилие в училище.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg