Борисов иска замразяване на преговорите по големите проекти

858
Борисов иска замразяване на преговорите по големите проекти

В ръководството на ПП ГЕРБ се получават тревожни сигнали за действия в държавните предприятия, които не отчитат финансово - икономическата криза, в която се намира националната икономика и интересите на държавата като цяло, се казва в писмо на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов до министър Петър Димитров.

Ето защо считам за необходимо, в качеството Ви на орган, упражняващ правата и задълженията на държавата в тези предприятия, незабавно да наредите да бъде преустановено разпореждането с активите и имуществото им, посочва Борисов.

Той се конкретизира в исканията си като посочва:


1.Забрана на продажбата и изкупуването на ДМА.

2.Забрана за сключване на нови лизингови кредитни договори.

3.Спиране процедурата по емитиране на облигационен заем за Българския Енергиен Холдинг, в размер на 100 000 000 EUR

4.Временно спиране на преговорите за участие в големи международни инвестиционни проекти - АЕЦ „Белене", „Южен поток", изграждане на ТЕЦ в гр. Скопие - Македония.

5.Временно преустановяване на преговорите за сключване на нов договор за доставка на руски природен газ за нашата страна.

Тези действия ще бъдат възобновени след задълбочено проучване и анализиране от страна на компетентните държавни органи, специалисти и експерти, които ще поемат ръководството на Националната икономика, в резултат на променената политическа обстановка в нашата страна след проведените на 05.07.2009 г. парламентарни избори, уточнява Борисов.

Ще ви бъда благодарен, ако в срок от три дни ме уведомите за извършените от Ваша страна действия в тази насока, казва в заключение бъдещият премиер на страната.

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg