Борсовата зърнена търговия продължава да е блокирана

604
Четирийсет и втората сесия на Русенската стокова борса през миналата седмица беше отново характерна с блокирана търговия на зърнения борсов кръг поради липса на предложения за продажба на хлебна пшеница, съобщават от борсата.

Заявки за покупка все още има въпреки очевидното избягване на борсовия пазар от продавачите. Това прави невъзможен анализа на движението на цените и очакваните тенденции при тази най-борсова стратегическа стока. Налага се да ползваме борсови цени от други държави, които няма как да отчитат особеностите на местния пазар, казва директорът на Русенската стокова борса Иван Иванов.

Например основните европейски борсови котировки са в порядъка 450-520 лв./т, докато на борсатау нас не разполагат с достоверна пазарна информация за продажна цена на хлебната пшеница в момента.

Котировките в позиция "купува" за маслодайния слънчоглед се придвижиха възходящо до 750-760 лв./т, като предлагане при такава цена не бе регистрирано в Русенската стокова борса.

Цените на брашното, котирани на борсата, след отбелязано повишение достигнаха нива 660 до 700лв./т в зависимост от типа и разфасовките, като са предложени минимални количества за търгуване. Цените на хранителните стоки на пода на борсата и през тази сесия са без промяна.

Металните изделия (арматурно желязо, ламарини и пр.) след известно понижение в последните 1-2 месеца остават на същите ценови позиции, регистрирани на предходната сесия. Най-масово търгуваните ламарини се котират в ценови интервал 980-1300 лв./т, а арматурните железа - 860-910 лв./т., информират от БТА.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg