Четири чешки компании заявиха интерес към железопътния ни сектор

664
Четири чешки компании заявиха интерес към железопътния ни сектор

Четири водещи чешки компании - AŽD Praha, ŽPSV, OHL ŽS и KPM CONSULT заявиха интерес към българския железопътен сектор на бизнес закуска с представители на Министерство на транспорта, Български държавни железници и Национална компания „Железопътна инфраструктура”.

Събитието беше организирано със съдействието на Посолството на Република Чехия в София. То бе официално открито от министъра на транспорта Петър Мутафчиев и от председателя на Сената на Парламента на Чехия Н. Пр. Пржемисъл Соботка, който заедно с бизнес делегация е на официално посещение в България по покана на председателя на Народното събрание Георги Пирински.

В рамките на срещата четирите чешки компании и чешката асоциация за транспорт и телематика запознаха представителите на българския железопътен сектор със своята дейност. Бяха представени също възможностите за доставка на оборудване за железопътния транспорт, на материали за железопътното строителство, и на транспортна и сигнално-телекомуникационна техника.

“Компаниите AŽD Praha, ŽPSV, OHL ŽS и KPM CONSULT имат сериозен опит в железопътния сектор и предоставянето на консултантски услуги както в Чехия, така и на пазарите в страните от Централна и Източна Европа.

Убеден съм, че с тяхното ноу-хау те могат да бъдат полезни за развитието на железопътното строителство и транспорт в България. Надявам се, че тази среща ще допринесе за осъществяване на бъдещи съвместни проекти в областта на железопътния сектор”, коментира Н. Пр. Мартин Клепетко, Посланик на Чешката република в София, по повод срещата.

"Като цяло считаме, че досегашното ни партньорство с фирми от Република Чехия в железопътния сектор е било двустранно изгодно, поради което приветстваме желанието и на други чешки фирми да окажат подкрепа в развитието на железопътния транспорт в Република България", заяви министърът на транспорта Петър Мутафчиев.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...