ЧЕЗ е принудена да ограничи снабдяването с електроенергия на Мини Бобов дол

359
До днес, 14 септември, не са постъпили плащания по задълженията на Мини Бобов дол към ЧЕЗ. С оглед на това и предвид невъзможността за достигане до приемливо решение за погасяване на дълга, дружеството предприе мерки по ограничаване на снабдяването с електроенергия към 24.09.2007 г., в 10.00 часа.

Към 14 септември дълговете на Мини Бобов дол към „Електроразпределение София Област” АД и „ЧЕЗ Електро България” АД (дружества от групата на ЧЕЗ) са в размер на 5,717 хиляди лева главница и лихви за забава, които към настоящия момент надхвърлят 600 хиляди лева. Само за месец август непогасеното задължение за консумирана енергия е в размер на 400 хиляди лева.

Предвид настоящата ситуация ЧЕЗ е принудена да ограничи снабдяването с електроенергия на Мини Бобов дол. Тази стъпка е с оглед недопускане на по–нататъшно увеличаване на дълга.

Независимо от предприетите действия по ограничаване на снабдяването с електроенергия ръководството на ЧЕЗ отново потвърждава готовността си за решаване на въпроса по взаимно приемлив за страните начин.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg