Депутати започват лятната си сесия със скандал

428
Депутати започват лятната си сесия със скандал

С напрежение между опозиция и управляващи стартира лятната сесия на парламента.

Като отстъпление от демократичните принципи и израз на необясним мързел бе определено от лидера на ДСБ Иван Костов предложението на председателя на парламента Георги Пирински сесията да започне без изявления на парламентарните групи.
Въпреки това обаче се пристъпи към изказване на позициите на отделните групи.

Костов акцентира върху това, че ДСБ ще следи стъпките на управляващите за корупционни действия по „Натура - 2000" и припомни, че са внесени 7 законопроекта, които могат да решат кризата в здравеопазването.

Михаил Миков от „Коалиция за България" изтъкна като основен приоритет на групата за сесията - приемането на закона за съдебната власт, което е необходимо за реформата в съдебната система.
Той посочи, още че е необходима актуализация на доходите за решаване на социалните проблеми и подчерта, че проблемите в пенсионната система са наследени.

Като първи приоритет на НДСВ Анелия Мингова изтъкна от парламентарната трибуна приключването на работата по Гражданско- процесуалния кодекс.
Тя посочи като приоритети здравната стратегия и реформата в образованието.

Новата сесия на парламента, според изявлението на Лютви Местан от ДПС, ще премине под знака на първите за България избори за евродепутати.
Той изтъкна, че основна цел на ДПС ще бъде преобразуването на формалното членство в реално.

БНС ще настоява за приемане на национална доктрина, а също и законопроект за националната гвардия , съобщи Мирослав Мурджов.
Той посочи още, че БНС са подготвили конкретни предложения по проблема за образованието на сънародниците ни зад граница.

За намаляване на данъка върху доходите и приемане на единна ставка от 15% ще настоява СДС, заяви Иван Сотиров.

Той допълни, че ще настояват тази година да се намали осигурителната тежест с още 6%, а също и Държавен вестник да бъде публикуван на интернет страницата на парламента.
По думите му този парламент няма ясна програма, което е симптоматично, че няма ясна визия за управлението на страната и няма ясни приоритети.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg