ДНСК с 4200 разрешения за ползване на строежи през 2007 г.

493
ДНСК с 4200 разрешения за ползване на строежи през 2007 г.

През 2007 г. ДНСК е издала общо 4200 разрешения за ползване на строежи, от които 2987 са издадени от началниците на регионални дирекции, 1213 са издадени от Началника на ДНСК. Голям брой от въведените в експлоатация строежи са с широко обществено значение, строежи от туристическия отрасъл, хидротехнически обекти, инфраструктурни и др.

Въведени в експлоатация през 2007 г. са завършени проекти по газификация на градовете: София, Разград, Варна, Бургас, Търговище, Пазарджик, Правец, Исперих, Ямбол, Стара Загора, Нова Загора, Нови пазар, Попово, Пещера, Мездра, Монтана, Самоков, Петрич, Добрич, Русе, Шумен и други населени места.

Издадени са разрешения за ползване на завършени инфраструктурни проекти като реконструираните, развити и разширени части на летище София; „Автомагистрала "Хемус" участък „Шумен-Девня”; “Автомагистрала “Тракия” Карнобат-Бургас-запад”; “Автомагистрала “Тракия” Оризово-Стара Загора”, етапна връзка със съществуващ път, Област Стара Загора; “Граничен инспекционен пункт за ветеринарен контрол при ГКПП-Варна запад-проект по програма ФАР”; “Граничен инспекционен пункт за ветеринарен контрол при ГКПП-Бургас-проект по програма ФАР”;

Приети са противосвлачищни съоръжения в гр.Варна; “Укрепване на свлачище в месността Кабакум”, к.к.Св.Св.Константин и Елена, Област Варна; “Възстановяване на брегоукрепителна стена”, гр.Силистра; “Подпорна стена”, к.з.Двореца, гр.Балчик.

Приети и пуснати в експлоатация са и някои по-големи производствени и обществени обекти като: “Завод за производство на панели”, гр.Плевен; “Завод за хладилници "Либхер", с.Радиново, Област Пловдив; “Завод за обработка на стъкло”, гр.Търговище; “Завод за спирт”, гр.Горна Оряховица; “Предприятие за производство на растително масло и биодизел”, гр.Димово, Област Видин; “Предприятие за ръчна сглобка на метални елементи”, гр.Стара Загора; “Цех за производство на хляб и тестени изделия”, гр.Варна; “Цех за PVC изделия”, гр.Самоков; “Цех за боя за коса”, с.Ягодово, Област Пловдив; “Цех за производство но пласмасови изделия”, гр.Севлиево; “Специализирана очна болница за активно лечение с аптека за готови лекарствени продукти”, гр.Варна; “Специализирана болница за рехабилитация”, гр.Банкя; “Многопрофилна болница за активно лечение”, гр.Бургас; “Многопрофилна болница за активно лечение”, гр.Плевен; “Многопрофилна болница за активно лечение”, гр.Дупница и др.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg