Доверие Обединен Холдинг излиза от състава на SOFIX

866
Доверие Обединен Холдинг излиза от състава на SOFIX

Емисиите на Доверие Обединен Холдинг и Индустриален Холдинг България излизат от състава на SOFIX, като на тяхна място се добавят емисиите на М+С хидравлик и Елана Агрокредит.

Това реши Съветът на директорите на БФБ на заседание проведено днес (11.09.2018 г), става ясно от сайта на борсата.

Емисията на Трейс груп Холд остава част от индекса на сините чипове.


„В резултат на проверката по т.13 от Приложение 1 е установено, че теглото на икономическата група, включваща емисиите Софарма АД-София и Софарма трейдинг АД-София, надхвърля изискването от 20% към 01.09.2018г. В тази връзка от класирането по-горе се изключва емисията акции на Софарма трейдинг АД-София. Следващата по ред емисия съгласно класирането по т. 4-7 от Приложение 1, отговаряща на изискванията на чл. 9 от Правилата и т. 3 от Приложение 1, е емисията акции на Трейс груп холд АД-София”, пише в съобщението.

Относно индексът BGBX40, Съветът на директорите на БФБ реши, че от неговата база излизат емисиите на Топливо, Проучване и добив на нефт и газ, Булгартабак Холдинг, Акив Пропъртис АД СИЦ и Северкооп Гъмза Холдинг.

На тяхно място в състава на индикатора се добавят София Комерс-Заложни Къщи, Параходство Българско речно плаване, Елхим Искра, Лавена и Чайкафарма Висококачествените лекарства.

В базата на BGREIT няма промени, пише в съобщението.

От състава на BGTR30 пък се изваждат емисиите на Велграф Асет Мениджмънт, Химснаб България, Болкан енд Сий Пропъртис АД СИЦ и Инвестиционна Компания Галата.

На тяхно място в базата на индикатора влизат Св. Св. Константин и Елена Холдинг, Синтетика, Хидравлични елементи и системи и Агрия Груп Холдинг.

Решенията за промяна в базата на индексите влизат в сила, считано от 25.09.2018 г.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg