Дянков: Подоходният данък остава в републиканския бюджет

859
Дянков: Подоходният данък остава в републиканския бюджет

В пакета от законопроекти, подготвян от Министерски съвет, не е предвидено преотстъпване на подоходен данък към общините, каза в Народното събрание днес вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Той отговори на въпрос на народните представители Пламен Орешарски и Захари Георгиев относно възможността за преотстъпване на част от данъка върху доходите на физическите лица на общините.

От началото на 2010 година на служителите на общинските администрации са дадени допълнителни пълномощия за да си подобрят работата, допълни Дянков. Вицепремиерът препоръча на общините да подобрят събираемостта на местните данъци и такси и да укрепят административния си капацитет. Захари Георгиев посочи, че преотстъпването на събирането на данък върху физическите лица е свързано с децентрализацията на събирането на данъците.

Заместник-директори на агенция "Митници" са освободени след структурни промени във ведомството и по лични причини. Това стана ясно още от изказването на министъра на финансите. Той отговори на въпрос на народния представител Димитър Ангелов Горов относно уволнението на директори от Агенция "Митници". Инспекторатът на агенцията беше закрит и част от функциите му беше пренасочен към финансовото министерство, а шефът на инспектората на агенцията Спас Шопов беше освободен.

Веселин Георгиев доскорошен директор на митническото разузнаване беше преназначен за зам.-началник на митницата в Русе от първи септември 2010 година, каза Дянков. Преместването на Веселин Георгиев е по негова молба, тъй като семейството му живее в града. Зам.-директорът на агенция Митници" Красимир Николов е освободен на 30 август по взаимно съгласие, допълни вицепремиерът.


Източник: бТВ

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg