eFaktura вече на 1 г.

518
eFaktura вече на 1 г.

Преди 1 г - на 2 април 2007 г. - Банксервиз АД официално стартира услугата eFaktura.bg, която осигурява среда за обмен на електронни фактури между издатели и получатели през интернет.

Електронните фактури в eFaktura.bg са единствените в България, които отговарят напълно на изискванията на Закона за електронния документ и електронния подпис, Закона за счетоводство и Закона за ДДС.

Електронното фактуриране подобрява B2B и B2C отношенията, спестявайки време, пари и човешки труд, свързани с отпечатване и физическата доставка на традиционно обменяните хартиени фактури, като същевременно повишава финансовия контрол на
издателите при гарантирана е-сигурност. Услугата eFaktura.bg улеснява и получателите в ежедневната им счетоводна дейност.

Електронното фактуриране се налага в България, наравно с международните тенденции. То е предмет на засилен интерес както от страна на големи корпорации, така и от страна на малкия и среден, но динамичен бизнес.

Сред издателите през eFaktura са водещи фирми от всякакъв характер: лизингови дружества - "Райфайзен Лизинг", "Пиреос Лизинг", "Евролийз", "Дойче Лизинг" и "Юнионлизинг", телекоми "TPN Telecom Partners Network", ютилити компании "ВиК - Бургас", спедитори "TPN", строителни фирми "Тал Инженеринг" и представители на сектора на търговия и услуги като "Солитрон", "Интекст", "Юсис - Обществен трезор" и др.

Една година по-късно през системата се обменят над 40 000 фактури месечно. Издателите на фактури през системата увеличават своя брой всеки месец. Регистрираните получатели са над 10 000 юридически и над 2000 физически лица.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg