ЕК поздрави Министерството на земеделието и разплащателната комисия за добра работа

395
ЕК поздрави Министерството на земеделието и разплащателната комисия за добра работа

Европейската комисия поздрави екипите на Министерство на земеделието и горите и на Разплащателната агенция за добрата работа по изготвяне на плановите документи за развитие на селските райони през периода 2007-2013 година.

Министър Нихат Кабил получи от Жозе Мануел Суса Ува – директор на Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони” на Европейската комисия, поздравително писмо, изготвено на български език.

В писмото се изразява задоволство от добрата работа на екипите от Министерството на земеделието и горите и Разплащателната агенция във връзка с подготовката на българския Национален стратегически план и първата Програма за развитие на селските райони (2007-2013 година) след присъединяването на България към ЕС, както и от отличното сътрудничество със службите на Комисията.

Програмата за развитие на селските райони беше изпратена на Европейската Комисия на 3 април 2007 година за откриване на 6-месечната процедура по съгласуване и одобрение, след което ще стартира приемането на проекти по 22-те мерки, включени в нея.

В периода 2007-2013 година на страната ни ще бъдат предоставени за усвояване средства в размер на 2,6 милиарда евро по линия на Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg