Е.ОН България Мрежи възстанови елзахранването на 75% от засегнатите населени места

481
Е.ОН България Мрежи възстанови елзахранването на 75% от засегнатите населени места

От вчера, 2 януари 2008 година, на територията на Североизточна България, където оперира Е.ОН България Мрежи атмосферните условия са силно влошени – на много места обилният снеговалеж е съпътстван от снегонавявания и скорост на поривите на вятъра до 24 км/ч.

За по-малко от 6 часа, към 15.00 часа днес, екипите на Е.ОН България Мрежи са възстановили захранването на над 150 населени места. Няма населени места без електрозахранване в областите Търговище и Габрово, а в областите Русе и Разград без ток е само едно населено място. В област Велико Търново без захранване е единствено махала Рашевци, в която не живеят хора.

От останалите без електрозахранване 32 села в област Варна към 15.00 часа захранването е възстановено в 21 от тях. Работи се по възстановяването на захранването и на останалите 11 села, като особено тежки са условията в района на селата Войводино, Дръндар и Генерал Колево, където пътищата са непроходими. Възстановено е захранването на с. Орешак, кв. Каменар и местност Траката във Варна, които останаха без ток поради кражба на електрически проводник.

Особено тежка е обстановката в област Шумен и област Добрич, където трудно проходимите пътища затрудняват достъпа на екипите до авариралите съоръжения.

На много места е обявено бедствено положение. Въпреки тежката пътна обстановка и лоши метеорологични условия, екипите на компанията работят за локализирането и отстраняването на авариите по електроразпределителната мрежа и ще продължат да работят на смени денонощно до пълното нормализиране на захранването.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg