Eurochambers: България е страната с най-добър бизнес климат за 2012 г.

1214
Eurochambers: България е страната с най-добър бизнес климат за 2012 г.

България заема първо място в Европа по състояние на бизнес климата за 2012 г. Това показва изследване на Eurochambers – европейската асоциация на търговско-промишлените палати, съобщи икономическото министерство.

Изследването на най-представителната организация на бизнеса на Стария континент се базира на анкети сред членовете й, които споделят очакванията си за развитието на техния бизнес.

На първо място по бизнес климат е България, следвана от Швеция, Турция, Румъния, Белгия, Малта и Великобритания. Държавите с най-лош бизнес климат според изследването са Гърция, Дания, Австрия, Испания и Португалия.

Позитивните очаквания за развитие на бизнеса у нас през 2012 г. са 48.2 процентни пункта за индустриалния сектор и 46.9 - за услугите. Успехът идва на фона на значителното влошаване в общия показател в Европа.

По очаквания за общия оборот страната ни е на трето място след Полша и Турция. По-надолу в класацията са Белгия, Естония и Швеция. Най-слабите страни по показателя са Гърция, Унгария, Кипър, Испания и Чехия.

По очаквания за вътрешни продажби отново сме на трета позиция след Турция и Полша. Най-слабо представящите се страни по този показател са Гърция, Португалия, Испания, Чехия и Великобритания.

По очаквания за експорт страната ни се нарежда на второ място след Португалия. В дъното на тази класация са Унгария, Чехия, Великобритания, Кипър и Хърватска.

По отношение на заетостта България заема четвърто място след Турция, Белгия и Естония. В най-лоша ситуация са Гърция, Испания, Кипър, Португалия, Чехия и Италия.

България е на трето място в Европа по очаквания за инвестиции. Лидер в тази класация е Турция, следвана от Полша. Най-лошо представящи се държави по този показател са Гърция, Испания, Португалия, Чехия и Хърватска, сочи изследването на Еurochambers.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Todorov
# 0
21:02 | 14 February 2012
HAHAHAHHH nasiram se ot smiah, uvagaemi sprete sus smeshkite!!!!!!! hahhaha ahahhahah hahhahha hnhahahahhh
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg