Евроком Кабел и КейбълТЕЛ се обединят

827
Евроком Кабел и КейбълТЕЛ се обединят

Ръководствата на двата водещи оператора в сектора кабелна телевизия и интернет - Евроком Кабел и КейбълТЕЛ, обявиха днес намерение да обединят дейността си, което да даде допълнителна перспектива за развитие на бизнеса им в областта на кабелната и цифрова телевизия, интернет услугите, телефонията и корпоративните решения.

Новосъздадената телекомуникационна компания ще бъде част от холдинга FN Cable, контролиран от инвестиционния фонд WarburgPincus, съобщиха от Евроком.

„Ние сме въодушевени от възможността да обединим най-модерната национална оптична инфраструктура на КейбълТЕЛ и широкото ни географско присъствие с доказания опит на Евроком в предоставянето на качествени услуги. Това ще стане основа в дейността на една стабилна, ефективна, ориентирана към потребителите компания“, коментира Димитър Радев, главен изпълнителен директор на КейбълТЕЛ.

Петьо Стайко, председател на борда на директорите на Евроком, от своя страна, допълни, че „консолидацията на българския кабелен и комуникационен пазар е логична стъпка в продължителния процес на развитие и модернизация на българската икономика и в частност на този най-динамичен сектор.“

Сделката подлежи на одобрение от Комисията за защита на конкуренцията, заявление за което е подадено на 23 май 2008 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg