Европроектите ще се плащат по-бързо и повече авансово

619
Европроектите ще се плащат по-бързо и повече авансово

В срок от 10 дни ще се изплащат одобрените разходи по европроекти, а при забавяне на плащанията по вина на администрацията, бенефициентът ще получава обезщетение, решиха днес на заседанието на Министерски съвет.

Приетото постановление цели преодоляване на регистрираното към момента забавяне на темпа на разплащане по програмите. То е част от пакета мерки на министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев за подобряване на механизма за оползотворяване на безвъзмездната финансова помощ от ЕС и ускоряване на процеса.

Друго решение, което беше взето днес, касае авансовите плащания по европейските програми.

По предложение на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев Министерският съвет прие решение за увеличаване размера на авансовите плащания по изпълнението на проекти и дейности от бенефициенти по ОП "Регионално развитие" в МРРБ, ОП "Транспорт" в МТИТС и ОП "Околна среда" в МОСВ от 10 на 35%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg