Градовете ни ще могат да кандидатстват с проекти по програма URBACT II

350
Градовете ни ще могат да кандидатстват с проекти по програма URBACT II

Министерският съвет одобри проект на Меморандум за разбирателство между България и Франция, представлявана от Междуведомствената агенция по въпросите на развитието на градовете. Тя изпълнява функциите на Управляващ орган и депозитна каса при изпълнението на оперативна програма за развитие на градовете URBACT II. С утвърждаването на документа страната ни ще има достъп до средствата по програмата от Европейския фонд за регионално развитие.

URBACT II бе одобрена от Европейската комисия на 2 октомври т. г. Тя е една от програмите на Европейското териториално сътрудничество, които имат съществен принос за реализирането на новата европейска инициатива „Региони за икономическа промяна”. Насочена е към насърчаване на сътрудничеството между градовете и използване на най-добрите европейски практики при осигуряване на интегриран подход за устойчиво градско развитие.

Участието на български градове в инициативите и проектите на URBACT II ще подпомогне създаването на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие като предпоставка за разработване на качествени и добре обосновани проекти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg