Костинброд спечели 5 млн. лв. за ремонт на пътища

351
Костинброд спечели 5 млн. лв. за ремонт на пътища

Община Костинброд и Министерство на регионалното развитие и благоустройството подписаха договор на стойност 4 989 049,60 лева за рехабилитация на общинска пътна мрежа.

Проектът ще бъде финансиран изцяло по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г. и е по процедура по Схема за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за устойчиво и интегрирано местно развитие чрез рехабилитация и реконструкция на общинска пътна мрежа”.

Със средствата ще бъде направен основен ремонт на четвъртокласната пътна мрежа в общината, в която са включени пътищата Костинброд – Петърч - Безден, Голяновци - Драговищица, Градец – Царичина – Чибаовци, с. Дреново, обясни кметът на общината Красимир Кунчев.


Община Костинброд ще изготви до края на годината документацията за обявяване на тръжна процедура за избор на фирми-изпълнители на проекта по Закона за обществените поръчки. Очаква се ремонтните дейности да започнат в началото на 2009 година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg