КЗК остави без уважение жалбите за проекта БУЛРИС

618
КЗК остави без уважение жалбите за проекта БУЛРИС

Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение жалбите на "Селекс системи Интеграти С.п.А", Италия, "Контракс" ЕАД, гр. София и на Консорциум „Инфологистика", гр. София срещу решение на ДП „Пристанищна инфраструктура" за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществена поръчка за създаването на речна информационна система в българската част на река Дунав (БУЛРИС) - първа фаза.

Жалбоподателите са изложили редица твърдения за нарушение на процедурата, като некомпетентност на назначената от възложителя комисия за разглеждане и оценяване на офертите, привличане на външни експерти само като консултанти, без да бъдат включени в състава на комисията и липса на техни становища в протоколите на комисията, незаконосъобразно отваряне от комисията на ценовата оферта на участник, предложен за отстраняване от процедурата, че спечелилият участник е следвало да бъде отстранен от процедурата и др.

След подробен фактически и правен анализ на всяко едно твърдение и обстоятелство по жалбите и като подробно изложи своите мотиви, КЗК счита, че не са налице твърдените нарушения.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg