КЗК разреши концентрация между General Electric и Sparrowhawk Holdings

337
Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиване на непряк едноличен контрол върху Спароухоук Холдингс Лимитид, Обединено кралство, от страна на Дженерал Електрик Къмпани, САЩ.

Сделката ще се осъществи чрез дружеството Юнивърсъл Пикчърс Холдингс и ще засегне пазара на лицензиране на права за домашно ползване на платени телевизионни канали, както и лицензиране на телевизионно съдържание.

След концентрацията Дженерал Електрик ще притежава каналите на Hallmark Channel. Това ще осигури на компанията по-богата гама от продукти, наред със собствените й канали – SciFi и Universal Channel.

КЗК установи, че на територията на България, пазарният дял на страните по сделката е значително под установения праг за господстващо положение. Комисията счита, че планираната промяна на контрола няма да увреди конкуренцията на българския пазар.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg