КЗК разреши на Евроком Кабел Мениджмънт България да придобие общо 5 кабелни оператора

506
КЗК разреши на Евроком Кабел Мениджмънт България да придобие общо 5 кабелни оператора

Комисията за защита на конкуренцията разреши на „Евроком Кабел Мениджмънт България” ЕООД (ЕКМБ) да придобие кабелните електронни далекосъобщителни мрежи на общо пет дружества.

Това са операторите „Габрово кабел” ЕООД, „Кабелсат 95” ЕООД, „Колор Сат” ЕООД, „Кей Ес Ви Сат” ЕООД и „Ники 2000” ЕООД.

Преди сключването на сделката петте фирми са били контролирани от „Томеком” ЕООД, София.

„Евроком Кабел Мениджмънт България” ЕООД е собственост на холандското дружество FN Cable Holdings B.V., което е под контрола на групата Warburg Pincus. Придобиването е част от цялостната стратегия на ЕКМБ за развитие, на пазара за доставка на платена телевизия и интернет услуги.

Проучването на комисията показва, че планираната концентрация не би могла да доведе до установяване на господстващо положение. В сектора съществува ефективна конкуренция, а бариерите за навлизане на нови участници са преодолими. КЗК допусна предварително изпълнение на решението.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg