Mape Development инвестира 150 млн. евро в производство на енергия от биомаса

899
Mape Development инвестира 150 млн. евро в производство на енергия от биомаса

Българо-португалската компания Mape Development планира да инвестира 150 млн. евро в изграждането на 6 централи за производство на енергия от биомаса в България. Очаква се обектите да бъдат завършени до 2012 г. Централите ще бъдат с обща мощност от 30 мегавата и ще дадат възможност за откриването на 300 работни места.

Mape Development е постигнала предварителна договореност да изгради своята първа централа в района на Панагюрище. Капацитетът на съоръжението ще бъде между 5 и 10 мегавата, а инвестицията ще възлезе на 25 млн. евро.

Компанията е създадена през октомври 2007 г. в Пловдив с португалски и български капитал.

В България, освен с разработване на проекти в областта на възобновяемите енергийни източници, компанията се занимава с планиране и управление на територии, развитие и насърчаване на туризма, както и със създаването на логистични и индустриални зони.

В областта на планирането и управлението на територии Mape Development си партнира с компанията за регионално и устройствено планиране БУЛПЛАН, в която Mape Development е основен акционер.

В сферата на развитието и насърчаването на туризма и създаването на логистични и индустриални зони компанията осъществява предварителни проучвания и оценки на възможностите за инвестиране.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg