Масларова представи приоритетите на МТСП на среща с австралийския си колега

383
Масларова представи приоритетите на МТСП на среща с австралийския си колега

Постиженията на пазара на труда и приоритетите на правителството през следващите няколко години за повишаване качествените характеристики на работната сила при отчитането на потребностите на работодателите, съчетаването на семеен и професионален живот и ефективна защита на майчинството, както и други социални проблеми представи министърът на труда и социална политика Емилия Масларова при посещението си в Австралия.

Това стана на среща с Хасинта Алън, министър на заетостта, индустриалните отношения, образованието и професионалната подготовката на работната сила на щата Виктория, Австралия.

Срещата бе в последния ден от посещението на министър Масларова в Австралия. Обект на специален интерес от страна на Алън бе новата политика за подкрепа на майчинството и основните принципи и параметри на социалното осигуряване.

Масларова се срещна и с представителите на Конфедерацията на австралийските синдикати. Основен предмет на разговора бе въздействието на новото трудово законодателство върху заетостта и конкурентоспособността.

След задълбочен анализ на ситуацията австралийските синдикати са установили, че в резултат на осъществената либерализация на трудовите отношения са се задълбочили социалните проблеми на уязвимите групи на пазара на труда и се е понижило равнището на социалната защита на работещите.

Според синдикатите, изготвянето и подписването на споразумение за сътрудничество с правителството и работодателите, по подобие на подписания у нас Пакт за икономическо и социално развитие до 2009 г., бе определено като уникално и единствено възможно за възстановяване на прекратения социален диалог и създаването на възможности за реализиране на основни социални права.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg