Международните панаири в Пловдив и в Лайпциг стават стратегически партньори

350
Международните панаири в Пловдив и в Лайпциг стават стратегически партньори

Международните панаири в Пловдив и в германския град Лайпциг стават стратегически партньори. Това съобщиха от пресцентъра на пловдивския изложбен център.

Това предвижда споразумението между ръководствата на двата панаира. То ще бъде подписано на 27 септември в Пловдив от изпълнителните директори на двата изложбени центъра - Георги Гергов и Волфганг Марцинг и ще очертае рамката за дългосрочното стратегическо партньорство между двете изложения.

Предвижда се те да организират общи прояви, съвместно да разработват нови продукти, както и взаимно представяне на изложби.

Волфганг Марцинг е в състава на официалната делегация на кметството на Лайпциг, която ще гостува на община Пловдив през следващата седмица по покана на кмета Иван Чомаков. За 2008 г. са предвидени четири съвместни събития на двата панаира.

Първото ще фокусира интереса на изложители и посетители от Централна и Югоизточна Европа върху темата "Местно и регионално развитие". Форумът ще се състои в Пловдив, а след това ще се редува с лайпцигското изложение "Еурегиа", което се организира през година.

Втората проява е на тема "Логистика" с две основни подтеми - транспортна логистика и вътрешнофирмена логистика. Домакин също ще е Пловдив, където ще се съберат участници от България, Румъния, Сърбия, Черна гора, Македония, Гърция и Турция.

Експерти вече проучват възможността тук да се организира самостоятелна специализирана проява в областта на енергетиката и екологията, която да бъде продължение на браншовата изложба "Енеко", провеждаща се в рамките на Международния технически панаир в Пловдив.

Подготвя се и изложение за приложението на информационните технологии в комуникациите, бизнеса, администрацията и индустрията. Новостите от тази сфера ще бъдат представени също в най-големия изложбен център на България.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg