МФ разплаща 500 млн. лв. на бизнеса

743
МФ разплаща 500 млн. лв. на бизнеса

Министерството на финансите ще разплати на бизнеса сметки за 500 млн. лв. Това каза президентът на КНСБ Желязко Христов, който участва в днешното заседание на Националният съвет за тристранно сътрудничество. Министерството на околната среда и водите пък ще даде 46 млн. лв по екологични програми от дължими 92 млн. лв, каза още Желязко Христов.

Представители на застрахователните дружества ще се срещнат във финансовото ведомство във връзка с увеличените налози върху тяхната дейност, които се предвиждат. Подобни срещи се очаква да се състоят и между представители на финансовото министерство и хазартния бизнес, каза Желязко Христов.

Върви се към две отделни споразумения по антикризисните мерки - едното е документ, по който всички са съгласни, а в другия има спорни моменти, каза президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев, който е и направил предложението. Синдикатите са категорично против вдигането на ставката на ДДС, такава е позицията и на Съюза за стопанска инициатива, каза Теодор Дечев, представител на ССИ.

На днешното заседание е имало сериозни възражения от застрахователите и от хазартния бизнес към предлаганите промени за данъчно облагане на двата бранша, съобщиха участници в заседанието. Според Теодор Дечев противоречиви са и числата за дупките в бюджета, които трябва да се пълнят.

Досега социалните партньори са работили върху сума от 1.5 млрд. лв, докато в последните дни се говори и за 2.1 млрд. лв, каза Дечев. Противоречиви са и числата в докладите на зам.-министъра на околната среда и водите Евдокия Манева и на икономическите експерти за цената на емисиите парникови газове, които можем да продадем, посочи Дечев.

Източник: БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg