МИЕ и КНСБ ще следят дали "Кремиковци" си изпълнява задълженията

346
Министър Петър Димитров и д-р Желязко Христов се споразумяха представители на министерството и на синдиката да осъществяват съвместно контрол в „Кремиковци" АД по отношение изпълнението на ангажиментите, поети от ръководството на комбината, в програмата за жизнеспособност на металургичното производство. Това стана ясно на срещата между министъра и президента на КНСБ вчера, 3 октомври 2007 г. в МИЕ.

Представителите на МИЕ и КНСБ изразиха общата си позиция, че дружеството трябва да продължи работа, като изпълнява програмата си за екоинвестиции. Изказванията в посока закриването на комбината са безотговорни, е категоричната позиция на министър Димитров и д-р Христов. Преди няколко седмици министър Димитров възложи на представителя на МИЕ в „Кремиковци" да представя ежемесечни отчети за текущото изпълнение на програмата на комбината.

Министър Димитров припомни значението на „Кремиковци" АД за експорта на страната, а д-р Желязко Христов подчерта, че евентуално затваряне на комбината ще засегне хиляди работещи в дружеството и във фирмите подизпълнители.

Министър Димитров и д-р Христов изразиха единомислието си по отношение предстоящата приватизация на ТЕЦ „Бобовдол". Държавата не е заинтересована от внос на въглища за ТЕЦ „Бобов дол" и приватизацията ще бъде обвързана с конкретни условия за използване на местните въглищни находища, както и ясна социална програма, подчерта министърът.

За тристранна среща с ЧЕЗ ГРУП се договориха министърът на икономиката и енергетиката и президентът на КНСБ по повод намеренията на енергийното дружество да направи съкращения на работните места.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg