Над 1.2 млн. лева ще получи силистренска община за регионално развитие

413
Над 1.2 млн. лева ще получи силистренска община за регионално развитие

Силистренската община ще получи 1 210 786 лева по ОП "Регионално развитие 2007 - 2013 година" за осъществяването на проект за подобряването на социалната инфраструктура за устойчиво градско развитие чрез подобряване на инфраструктурата на образованието, съобщи заместник-кметът на общината Веселин Андреев, цитиран от БТА.

Предвидени са основни ремонти на обединеното детско заведение "Нарцис" и основното училище "Отец Паисий" в Силистра.

По проекта е предвидено проучване за енергийна ефективност на двете сгради. Въз основа на това ще бъдат направени ремонти на покривите, стените, подовите настилки и отоплителните системи, като се подменят и радиатори. След ремонта сградите ще бъдат сертифицирани по Закона за енергийната ефективност.

В обединеното детско заведение "Нарцис" и основното училище "Отец Паисий" през 2006 и 2007 година бе извършено частично саниране и благоустрояване.

Осигурена бе и достъпна архитектурна среда за деца с увреждания, а в училището вече има и асансьор за инвалиди. За това бяха изразходвани 580 000 лева по програма на правителството на Япония и от общината.

По програмата за регионално развитие Силистренската община е подготвила още два проекта за ремонти на сградите на регионалната библиотека, археологическия музей и драматичния театър в Силистра и за рехабилитация на част от общинската пътна мрежа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg