Над 13.7 млн. лв. по проект „Красива България” за 2008 г.

378
Над 13.7 млн. лв. по проект „Красива България” за 2008 г.

За десет години проект "Красива България" се реализира в над 200 общини, каза министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова при връчването на меморандумите за разбирателство за 2008 г. по проект „Красива България” на Министерството на труда и социалната политика.

Одобрени за реализация по Мярка 1 „Подобряване на градската среда” и Мярка 2 „Подобряване на социалната инфраструктура” са над 90 обекта на стойност над 13.7 млн. лв.

В периода 1997–2007 г. по „Красива България” са обновени над 1500 паметници на културата, училища, социални домове, читалища, градски градини, паркове и храмове. 45 000 безработни, една трета от които от малцинствените общности са работили на обектите.

Около 11 000 души са получили професионална квалификация, а над 800 български фирми са участвали в строително – ремонтните работи.

Проект "Красива България" от една страна спомага за намаляване нивото на безработицата и дава шанс за работа, обучение и социална интеграция на дългосрочно безработни и изгражда нов, европейски облик на българските общини.

Снимка : Министерство на труда и социалната политика

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg