НАП пусна на търг гранатомет

2412
НАП пусна на търг гранатомет

Столичната НАП продава на търг с тайно наддаване повече от 1200 огнестрелни и газови оръжия, съобщиха от ведомството. В списъка на предлаганите вещи са включени както оръжия, предназначени за колекционери, така и употребявани пистолети, карабини, пушки и пълнители за тях, чиито основни функции могат да бъдат възстановени.

Продават се и оръжия, които могат да се използват само за резервни части. В самостоятелна група са обособени оръжията с възможна двойна употреба – авиационни оръдия и гранатомет. Една част от предлаганите вещи са изоставени от собствениците си след изтичане срока на техните разрешения. Други са отнети в полза на държавата от съдебните органи и също подлежат на публична продан.

На търг са изнесени общо 1340 изделия, които са разделени в единадесет групи. Най-голяма е бройката на ловните пушки, автомати и карабини – над 1000. Повече от половината от предлаганите около 200 броя пистолети са газови. В списъка са включени и около стотина пълнители.

В групите на оръжията, разрешени за колекциониране има пистолети Валтер и Щаер, картечни пистолети Шпагин и Судаев, карабини Манлихер, Щаер-Манлихер, ZKK и др. По-голяма част от колекционерските оръжия са с изправни механизми. Сред вещите, чиито основни функции могат да бъдат възстановени, са пистолети ЧЗ-М-27, АР-Браунинг, Зауер, Блоу Компакт, Адлер 2003, ловни пушки и карабини Браунинг, ИЖ, Тула, Симсон, Берета, Збройовка, Круп, Мазалат, и др., като повечето от тях са в добро състояние, а други са напълно изправни.

Кандидат-купувачите могат да участват за една или повече групи, като предложенията за участие в търга се представят за всяка група вещи поотделно в срок от 10 до 18 септември 2012 г. За да се включат в наддаването, желаещите трябва да преведат в същия срок и депозит за участие в размер на 20% от първоначално обявената тръжна цена. Самият търг ще се проведе на 20 септември 2012 г. в сградата на НАП София, ул.”Триадица” №2.

Важно е да се знае, че за участие в търга се допускат само лица, които притежават актуални разрешения за извършване на някои от дейностите посочени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Над 4.5 кг. злато под формата на слитъци с различен грамаж, синджири, обици и пръстени продадоха наскоро инспекторите от столичната НАП. Повече от 246 000 лв. постъпиха в държавната хазна от продажбата на контрабандните изделия.

За септември приходната агенция е обявила на сайта си общо 115 търга в различните градове на страната, показа справка на Profit.bg., като най-много публични продажби ще се проведат в Пловдив и София, следвани от Велико Търново. Недвижимото имущество, дълготрайните активи на фирми и МПС-тата на длъжниците най-често присъстват в обявите за продажби.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Duong
# 0
09:10 | 3 October 2012
Yup, that'll do it. You have my apperictaion.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg