Насърчителна банка ще финансира социално значими пректи

420
Насърчителната банка подписа рамково споразумение с „КоопЕст С.A.” за съвместно финансиране на социално значими проекти, които способстват за устойчивото икономическо развитие на България.

Двете институции ще си сътрудничат в областта на предоставянето на дългосрочни и синдикирани кредити и гаранции, съвместни участия в облигационни емисии, посредничество при предоставяне на гаранции и др.

Проектите, които ще бъдат допускани за финансиране ще включват оборудване за енергетиката, възобновяеми и алтернативни енергийни източници, социално настаняване, селски туризъм, земеделски кооперативи, общински предприятия, общински транспорт и др.

Участието на „КоопЕст С.A.” във всеки конкретен проект ще бъде между 500 000 евро и 2 000 000 евро.

„КоопЕст С.A.” е създадена през октомври 2005 г. в Брюксел като компания с ограничена отговорност по силата на белгийското законодателство от няколко финансови институции, опериращи в социално-икономическия сектор в Белгия, Франция, Италия и Полша. Целта на „КоопЕст С.А.” е финансирането на социално-икономически инициативи в Централна и Източна Европа.

Учредителните членове на „КоопЕст С.А.” са „Кредит Кооператив Париж” – Франция, „Идес Инвестментс Париж” – Франция, „Софикарта Брюксел” - Белгия, “Компания Финанциара Индустриале” - Италия, „Масиф Партисипасионс” – Франция, BISE - Полша, SEFEA - Италия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg