Най-важните новини за България за седмицата 12-17 август

1676
Най-важните новини за България за седмицата 12-17 август

Profit.bg припомня най-важните новини, свързани с България, в 6-дневната работна седмица:

Понеделник

Дефлация у нас през август - НСИ отчита месечна дефлация от 0.3%.


470 руски и финландски туристи не могат да напуснат страната ни. Казусът с тях и спора между превозвача България Ер и туристическата фирма Алма Тур продължи през цялата седмица.

Вторник

Септември и май - най-тежките месеци за семейния бюджет. През септември е пикът на нередовните платци, показват наблюдения на компания за управление и събиране на просрочия.

Подписаха договора за продажбата на Булгартабак. Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и БТ Инвест ГмбХ, Австрия подписаха договора за приватизация на 79.83% от капитала на компанията.

Растат продажбите на ипотекирани жилища. Изплащането на жилищни заеми се оказва все по-трудна задача за много кредитополучатели през последните 2 години, което доведе до ръст на продажбите на ипотекираните жилища.

Сряда

Руски медии: България погребва туристическата си репутация. През последните пет дни руските медии започваха и завършваха новинарските си информационни блокове с България.

Четвъртък

600 000 българчета започнаха учебната година. 63 000 от тях са в първи клас.

84 млн. евро преки инвестиции в страната през юли, показват данни на БНБ.

Петък

Емигрантските пари са близо 500 млн. евро до август. Ако средната месечна сума се запази на настоящото ниво, средствата ще надхвърлят 800 млн. евро за 2011 г.

В кои сектори заплащането расте най-бързо, показват данни на НСИ.

Събота

Русия подаде жалба за кризата с туристите. Според Москва отказът на превозвача да върне руските туристи в родината противоречи на международните правила.

Люлин и Младост - градове в града. Вижте кои са най-населените райони в столицата. Статистиката показва и че средната площ на жилищата в София е 80.6 кв. м.

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg