Нови членове на УС на Българската асоциация природен газ

602
Нови членове на УС на Българската асоциация природен газ

Изпълнителните директори на „Булгартрансгаз" ЕАД, Иван Дреновички и на „Рила газ" АД, Серджо Пантано бяха избрани за членове на Управителния съвет на Българската асоциация природен газ (БАПГ). Те заемат местата на г-н Ангел Семерджиев и г-жа Галя Новакова. Решението бе взето по време на редовното годишно Общо събрание на Асоциацията в средата на март 2010 година.

В ръководния орган влизат още 9 представители на компании, заети в газовия бранш в цялата страна. Председател на БАПГ продължава да е Сашо Дончев, изпълнителен директор на „Овергаз Инк." АД, а заместник председател - Димитър Гогов, изпълнителен директор на „Булгаргаз" ЕАД.

Други акценти на заседанието бяха работата на новооткрития през 2009 година Български газов център, в който се обучават, квалифицират и сертифицират специалистите от всички области на браншa в страната, както и Етичният кодекс и маркетинговата стратегия на Асоциацията. Беше учреден и Комитет за устойчиво развитие, който ще популяризира и защитава добрите практики в областта на екологията и опазването на околната среда.

БАПГ вече 16 години обединява всички юридически и физически лица, които развиват газовата индустрия в България. Членовете на Асоциацията са автори на множество предложения, между които и Концепцията за ускорена газификация на страната, която стана част от Концепцията за енергийна стратегия на България до 2020 година на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg