Нови осем процедури за 55 млн. лева по ОПАК

497
Нови осем процедури за 55 млн. лева по ОПАК

Утре, 11 март, стартират осем нови процедури по Оперативната програма “Административен капацитет” (ОПАК) на обща стойност 55 млн. лв., предоставени от Европейския социален фонд и от националния бюджет. Две от процедурите са за структурите на гражданското общество – социално-икономическите партньори и неправителствените организации. За тях са предвидени 25 млн. лв. По останалите шест процедури на стойност 30 млн. лв. могат да кандидатстват с проекти конкретните бенефициенти на ОПАК, съобщиха от Министерството на държавната администрация и административната реформа.

Структурите на гражданското общество (СГО) могат да кандидатстват с проекти по процедури "Гражданското общество - повече идеи за прозрачност и достъпност на държавната администрация", Приоритетна ос I: Добро управление, Подприоритет 1.2.: Прозрачна и почтена държавна администрация с общ размер на финансиране 11 млн. лв., както и по "Укрепване на капацитета на структурите на гражданското общество", Приоритетна ос II: Управление на човешките ресурси, Подприоритет 2.3.: Укрепване на капацитета на структурите на гражданското общество с общ размер на финансиране 14 млн. лв.

И при двете процедури за структурите на гражданското общество минималният праг на проекта е 100 000 лв., максималният - 390 000 лв. Срокът за изпълнение на проектите е 12 месеца.

Kрайният срок за подаване на проектните предложения е 25.04.2008 г.

Паралелно с двете процедури за кандидатстване с проекти за СГО стартират и 6 нови процедури за конкретни бенефициенти (те са посочени изрично в ОПАК). По тези процедури са предвидени за договаряне 30 млн. лв.

И тази година ще бъде проведена мащабна информационна кампания в съответствие с Комуникационния план на програмата. В страната ще бъдат проведени 11 информационни дни, на които експертите от УО на ОПАК ще разясняват как се кандидатства с проекти по ОПАК и ще отговарят на въпроси.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg