Ново сдружение на автомобилните превозвачи учредяват в Търново

538
Ново сдружение на автомобилните превозвачи учредяват в Търново

Във Велико Търново учредяват днес ново сдружение на автомобилните превозвачи. Новата организация ще бъде извън структурите на Българската асоциация на сдруженията от автомобилния транспорт и ще обхване предимно малки и средни транспортни фирми.

Превозвачите смятат, че асоциацията обслужва интересите само на няколко големи транспортни фирми в България, информира Би Ти Ви.

Във Велико Търново още веднъж ще бъдат огласени исканията за мерки срещу спекулативните цени на горивата, за обявяване на криза в автомобилния транспорт и за съгласуване с бранша на цените на винетките. Протестът на превозвачите продължава.

Нека да припомним, че протестът на превозвачите в страната започна по повод високите цени на горивата. Преразглеждане на цената на горивата, намаляване или възстановяване на част от акциза, както и ограничаване на броя на фирмите-превозвачи за шест месеца. За това настояха превозвачите тогава, като излязоха на предупредителен протест до околовръстното шосе на София.

Високите цени на горивата и акцизите у нас правят 18-те хиляди родни превозвачи неконкурентни спрямо европейските си колеги. Заради това много от тях са заплашени да останат без работа. Недоволството е спонтанно и няма користни цели, твърдят протестиращите.

Въпреки увеличението на горивата и заплатите на шофьорите, цените на превозите остават същите. Положението се утежнява и от прекомерния брой на фирмите в бранша. За това протестиращите превозвачи настояват държавата временно да прекрати регистрацията на нови фирми-превозвачи.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg