Облагат с 10 на сто печалбите от тото и лотарии?

749
Облагат с 10 на сто печалбите от тото и лотарии?

Обсъжда се промяна на данъчното облагане на застрахователните дружества като антикризисна мярка, съобщи председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците Иво Прокопиев.

Председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев и Прокопиев съобщиха, че се обсъжда и облагането с 10 процента на доходите от т.нар игри на щастието - тото, лотарии, "Еврофутбол".

Работодателите настояват за подобряване на фискалната прозрачност. Министерството на финансите е склонно да поеме ангажимент на месечна база да публикува подробна информация за приходите от акцизи - тази година как са изпълнявани спрямо миналата, на какво се дължат разликите и как това се съотнася към потреблението на цигари, алкохол и горива, посочи Прокопиев.

Бизнесът е съгласен да бъде променен механизмът, по който се определя минималната работна заплата, но не подкрепя автоматично идеи за увеличаването й. По думите на Прокопиев, от голямо значение е какви ще бъдат компонентите на формулата за минималната работна заплата - ако там има цена на труда, производителност на труда, инфлация, ако производителността на труда значително спада с изпреварващ ръст пред останалите фактори, няма как заплатата да расте, коментира Прокопиев.

Повишаването на ДДС днес не е обсъдено. Според Прокопиев и Данев, ДДС е "най-малкото зло". Двамата смятат, че може да не се стигне до повишаване на данъка, ако останалите мерки проработят.

Източник: bTV

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg