Обсъждаме икономическо и културно сътрудничество с Източна Фландрия

474
Обсъждаме икономическо и културно сътрудничество с Източна Фландрия

Вчера посланикът на България в Брюксел Христо Георгиев беше на посещение в гр. Гент. Там той обсъди възможностите за задълбочаване на икономическото и културното сътрудничество и за обмяна на опит в усвояването на европейските фондове с белгийската провинция Източна Фландрия.

Посланик Георгиев разговаря с губернатора на Източна Фландрия Андре Денис и с кмета на Гент Даниел Дермонт. Договорено беше да се организират поредица представяния на България като туристическа дестинация и да се проведе икономически семинар с цел засилване на преките търговски контакти на страната ни с Източна Фландрия, информират от МВнР.

Решено беше да се установят контакти между реномирания панаир в Гент и Международния панаир в Пловдив, както и да се потърсят възможности за българско участие в предстоящите издания на панаира в Гент. В главния град на провинция Източна Фландрия ще се състоят и концерти на български хорови и танцови състави в рамките на фестивала Европалия 2007.

Посланик Георгиев запозна ръководството на Гент, членове на местния парламент и почетните консули на редица страни в провинция Източна Фландрия с постиженията на България и със задачите, които стоят пред страната ни като нов член на ЕС.

Фламандската администрация изрази готовност да окаже експертна помощ на български общини в подготвянето и осъществяването на проекти за усвояването на европейските фондове.

Българският посланик посети и пристанището на Гент, което е една от водещите икономически институции в Белгия. Договорено беше установяването на преки икономически връзки и размяна на делегации с пристанище Бургас.

Посещението на провинция Източна Фландрия е част от инициативата на българското посолство в Белгия за подпомагане на контактите и икономическото сътрудничество между български и белгийски области. Сред целите на инициативата е и представянето на България като нов член на ЕС пред белгийските региони.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...