Община Разлог с първоначален дългосрочен кредитен рейтинг А – от Глобал Рейтингс

576
Община Разлог с първоначален дългосрочен кредитен рейтинг А – от Глобал Рейтингс

“Глобал Рейтингс” АД присъди първоначален дългосрочен кредитен рейтинг А - (стабилна перспектива) на Община Разлог. Краткосрочният кредитен рейтинг на общината е а-1, съобщиха от агенцията.

Община Разлог се определя като динамично развиващ се икономически център с балансирана икономическа структура. Градът вече е завоювал свой пазарен дял с голям потенциал за бъдещо развитие и възможности за превръщане в локален икономически център. Попада в същата група на икономическите центрове - Банско, Симитли, Сандански, Петрич и Гоце Делчев.

Разлог е сред общините, които са привлекли най-голям дял на чуждестранни инвестиции в Благоевградска област. Причините са свързани основно с транспортно-географското положение на общината, квалифицираната работна ръка, както и наличието на свободен сграден фонд общинска собственост.

Агенция Глобал Рейтингс АД отчита следните положителни фактори, влияещи върху рейтинга : разумно управление, високо ниво на собствени приходи, висока ликвидност, потенциал за развитието на туризъм и нулева дългосрочна задлъжнялост.

Като отрицателен фактор се посочва високо конкурентна среда на работа в сферата на туризма, породена от близостта до к.к. Банско.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...