Обучават фирмите от рибния бранш как да кандидатстват за европейски проекти

312
Обучават фирмите от рибния бранш как да кандидатстват за европейски проекти

Асоциация на производителите на рибни продукти БГ ФИШ организира през октомври поредица от семинари със свои членове и фирми, заети в бранша.

Семинарите ще се проведат в няколко града в страната с участието на лектори от държавната администрация. На тези форуми ще бъде разяснено подробно как да се изготвят и подават проекти по оперативна програма „Рибарство и аквакултури“.

Програмата ще бъде стартирана вероятно до края на този месец. Сега предстои проверка от експерти от европейската главна дирекция по морските въпроси и рибарството. Тя е за готовността на държавните ни структури и потенциалните бенефициенти да стартират оперативната програма.

 В асоциацията членуват най-големите фирми от едрия риболовен флот, както и собственици на ферми за морски аквакултури  (черна черноморска мида, рециркулационна система за отглеждане на екзотичната риба барамунди и др.)

 В БГФИШ влизат и представители на най-големите наши компании за улов на цаца и преработка на рапани. Месото им се търгува в Азия и Америка. За миналата година членовете на асоциацията са достигнали 4 701 700 килограма добив от улов на риба и водни животни и от аквакултури. Преработката е над 10 755 000 килограма. За цялата минала година членовете на асоциацията са реализирали продажба на близо 19 000 000 килограма риба и водни животни.

Източник:БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...